Atenció a la població LGTBI

A l’ASSIR estem treballant i sensibilitzant els i les nostres professionals perquè donin una correcta atenció al col·lectiu lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI).

atencioLGTBI

De vegades, pot ser que aquestes persones LGTBI rebin una atenció no adequada i discriminatòria.

Som conscients que ens cal saber tractar correctament amb aquest col·lectiu, tant a les consultes com als nostres punts d’atenció a l’usuari.

Hem de detectar les mancances, les pors, el no saber com fer una bona atenció, el saber com anomenar aquestes persones, saber com les podem ajudar… En definitiva, donar el suport necessari a aquest col·lectiu i facilitar, tant com sigui possible, la seva rebuda i que l’atenció sigui la correcta, garantint la igualtat de tracte i no-discriminació.

Com a novetat heu de saber que ara ja es poden canviar les dades al registre central d’assegurats (RCA) i a la targeta sanitària de les persones que desitgin canviar el seu nom d’acord amb el gènere sentit.

Així ho estableix l’article 23 de la Llei 11/14: “En l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l’àmbit educatiu i universitari, s’han de garantir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals, siguin tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen, encara que siguin menors d’edat.”

NOTÍCIA 12nov2015

Avui s’ha lliurat la primera targeta sanitària amb el nom sentit a una menor d’edat a petició dels seus pares.
L’Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI promou el canvi pel nom del gènere sentit a les targetes sanitàries.

veure notícia

Informació relacionadaTransit_ASSIRBcn

A l’ASSIR Barcelona ciutat us oferim el servei TRÀNSIT* d’atenció, informació i assessorament de la salut per a persones trans.

Què Fem?

Activitats

Mitjans comunicació

Entrevista a Rosa Almirall, al programa de ràdio basc “Salta la Olla” sobre TRÀNSIT.

Quant a assirbcn

Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona. ICS
Aquesta entrada s'ha publicat en Salut sexual, Sexualitats i gènere i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.