Cal invertir en llevadores

Avui dia 5 de maig és el dia internacional de la Llevadora.

Aquest dia va ser declarat per l’ONU amb l’objectiu de valorar i reconèixer el valor de les llevadores a tot el mon per la seva feina en la millora de la salut sexual i reproductiva de les dones i de la població en general.

A Catalunya les llevadores desenvolupen les seves funcions en l’entorn de l’atenció primària i l’atenció hospitalària. En aquest blog heu tingut ocasió de poder trobar diferents articles relacionats amb la feina de les llevadores a l’ASSIR i també podeu consultar les diferents activitats de l’ASSIR i les que realitzen les llevadores a través d’aquests articles en les diferents categories: anticoncepció, embaràs i part, sexualitats i gènere, ginecologia, joves, menopausa, postpart i lactància, violència de gènere i salut sexual.

El Fondo de población de las Naciones Unidas ha elaborat un informe on s’analitza la situació de les llevadores a tot el món. El pots veure en aquest enllaç.

En aquest informe, hi ha un mapa interactiu que permet veure de cada país el nombre de llevadores per cada 10.000 habitants. Si observem quin és aquest nombre de llevadores per Espanya, veiem que s’està a la cua de tota Europa. El nombre de llevadores és de 1,98 per cada 10.000 dones, mentre que en països del nostre entorn, com per exemple França o Alemanya, és de 3,52 i 2,99 respectivament. En països del nord d’Europa el nombre de llevadores és de 12,75 per cada 10.000 dones o de 5,5 en el cas de Noruega.

Aquest informe posa de manifest que per garantir els drets i la salut sexual i reproductiva al nostre país es requereixen més professionals llevadores. Invertir en llevadores augmentaria l’accessibilitat en els centres de salut, la satisfacció de les dones, i disminuiria els costos hospitalaris i d’atenció primària del nostre país.

En aquest dia reivindiquem la tasca de les llevadores i el seu paper fonamental pel drets sexuals i reproductius, per la seva motivació a la feina, per la seva implicació i pel paper, també fonamental, que han jugat en aquesta pandèmia per mantenir la cura de totes les persones que han necessitat de la seva atenció innovant en noves maneres de garantir l’atenció tot i les dificultats que hem tingut durant el 2020.

Quant a assirbcn

Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona. ICS
Aquesta entrada s'ha publicat en Llevadores i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.