Drets i deures de la ciutadania a l’ASSIR

Drets_i_DeuresAmb l’objectiu de formar, informar i divulgar els continguts de la nova Carta de Drets i Deures de les persones en relació amb la salut i l’atenció sanitària, entre la ciutadania i els professionals, l’ASSIR ha dut a terme les següents accions:

  1. Disseny d’estratègies comunicatives per donar a conèixer la Carta D i D
  2. Formació online als professionals per a la promoció de la Carta de D i D
  3. Implementar accions de millora en l’aplicació i difusió de la carta de D i D
  4. Incorporar, en la cultura de l’ASSIR, la ciutadania com un element de participació en la millora del servei

Pel que fa a les accions comunicatives se n’han fet adreçades tant als professionals com a la ciutadania i s’ha utilitzat material escrit de suport, díptics i pòsters de la Carta de Drets i Deures, als centres de l’ASSIR.

cartell_Drets_i_DeuresEn referència a les accions formatives durant el 2017 s’ha fet formació en línia per als professionals de l’ASSIR basada en l’estudi de continguts sobre la Carta de Drets i Deures i en la realització de qüestionaris d’assoliment de coneixements.

Per al 2018 l’ASSIR té prevista la formació Acollida al taulell de les persones amb identitats i expressions de gènere diverses_Projecte TRÀNSIT

Aquesta formació té relació en concret amb el punt 1.1.2 de la Carta de Drets i Deures:

1.1.2 Dret a gaudir, sense discriminació, dels drets reconeguts en aquesta Carta
La persona té dret al gaudiment dels drets i les llibertats reconeguts en aquesta Carta i s’ha de garantir sense cap tipus de discriminació. En tot cas, l’exercici concret dels drets reconeguts a la Carta s’haurà de sotmetre als termes i condicions que estableixin cada una de les disposicions legals que els regulen.

També s’ha tingut en compte a l’ASSIR la participació ciutadana, tal i com recull el punt núm. 10 de la Carta de Drets i Deures que contempla el Dret de la ciutadania a expressar  l’opinió sobre el sistema sanitari i participar com agents actius.

El servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de l’Àmbit ha celebrat un procés participatiu amb usuàries, la opinió de les quals s’utilitzarà per confeccionar una enquesta de satisfacció de la ciutadania amb l’objectiu de millorar el model assistencial de l’ASSIR.

La voluntat de l’ASSIR és continuar fomentant la participació dels professionals i també de la ciutadania, promoure l’autonomia del/la pacient i vetllar per l’acompliment de la Carta de drets i deures.

Quant a assirbcn

Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona. ICS
Aquesta entrada s'ha publicat en Informa't a l'ASSIR i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.