Lluita contra la violència masclista – compromís de l’ASSIR, compromís de tots/es

JoTambe

Imatge campanya @icdones

Amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista, el dia 25 de novembre, els professionals de l’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) tenim el compromís de lluitar contra la violència masclista.

La situació de violència masclista és un problema de salut pública i l’alta prevalença que té entre la població femenina implica que tots tractem de mantenir una actitud d’atenció activa.

Un punt fonamental per eradicar la violència masclista són les actuacions preventives, per això des dels centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva portem a terme accions dirigides a evitar o reduir-ne la incidència mitjançant la reducció dels factors de risc i impedir-ne, així, la normalització, i també accions dirigides a sensibilitzar, en el sentit que cap forma de violència no és justificable ni tolerable.

Aquestes actuacions preventives estan adreçades tant a població on encara no s’ha donat l’abús, per tal de poder-les identificar, com en els casos on ja s’han donat situacions de violència, per evitar-ne la cronicitat.

A l’ASSIR trobaràs cartells i fulletons en llocs visibles on s’indica la importància que té per a nosaltres la violència masclista i com et podem oferir ajuda. També, dintre de les nostres activitats d’educació sanitària i en els grups de mares i pares incloem continguts de sensibilització i conscienciació. D’altra banda, des de les consultes, els professionals preguntem a les dones amb regularitat sobre l’existència de violència masclista, per tal de realitzar una consciència i identificació precoç del problema i donar una resposta adequada.

En els ASSIR també trobareu professionals formats per incorporar la mirada de gènere en la intervenció i així poder detectar situacions no explícites de relacions abusives i altres manifestacions de violència de gènere, a més a més, d’integrar un llenguatge no sexista.

Podeu confiar en els professionals de l’ASSIR si us trobeu en una situació de violència. Us informaran i identificaran la millor manera de poder-vos ajudar.

Si voleu podeu participar en l’acció de sensibilització a les xarxes socials que ha endegat l’ICD (Institut Català de les Dones):

Per una Catalunya lliure de violències sexuals #JOTAMBÉ

Us podeu descarregar alguna de les imatges de cartell fer-vos una fotografia amb ella i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #JOTAMBÉ i anomenant l’@icdones.

ICD_cartell

Quant a assirbcn

Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona. ICS
Aquesta entrada s'ha publicat en Violència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.