La unitat d’atenció a les persones trans* canvia d’ubicació

El dilluns d’aquesta setmana, el dia 15 de maig, Trànsit, el servei de promoció de la salut de les persones trans* i porta d’entrada d’aquestes persones al sistema públic de salut des de l’atenció primària, s’ha traslladat al CAP Numància.

L’augment de persones que demanen atenció en aquest servei ha condicionat un augment de professionals i el CAP on estaven s’havia quedat petit.

Ubicació del servei: Barcelona. CAP Numància, carrer Numància 23, 1a planta. Consultes 6 a 9.

Qui pot rebre atenció a Trànsit?

Tota persona de Catalunya amb targeta sanitària individual.

Com contactar amb Trànsit?

Enviar un mail a transit.bcn.ics@gencat.cat amb el número de la targeta sanitària o trucar al telèfon 934 191 269.

Professionals que atenem al servei: una ginecòloga, un metge de família, una llevadora, dues psicòlogues, una treballadora social i un administratiu.

Què pensem de les persones amb identitats trans*?

Considerem el fet trans* com una expressió més de la diversitat humana. Per tant, l’única persona que pot definir qui és, només pot ser la pròpia persona, sigui quina sigui la seva edat i les seves circumstàncies. Entenem el gènere com un continu més enllà del binarisme dona/home i respectem i acollim totes les identitats sentides. A Trànsit els professionals som transpositius i donem atenció mèdica, psicològica i social, des de l’absolut respecte a cada persona que atenem, sense jutjar ningú i oferint el suport i assessorament a les necessitats i desitjos que cada persona expressi.

Què oferim al servei Trànsit?

Assessorament, inici i seguiment mèdic de tractaments hormonals, assessorament en procediments quirúrgics i inclusió en la llista d’espera quirúrgica del sistema públic de salut, atenció a les persones de l’entorn afectiu i familiar, suport psicològic a la persona o al seu entorn en temes relacionats amb la transició, tant amb atenció individual com grupal, assessorament en recursos socials, vinculació a xarxes d’iguals (associacions de persones trans*) i facilitació dels informes per la seva socialització o canvis de nom i sexe en el DNI. També assessorem professionals i participem en activitats que permetin la sensibilització i formació en l’atenció a persones trans* tant en l’àmbit mèdic com social.

El servei Trànsit compartim la missió, visió i valors de l’ICS i afegim els nostres propis:

Missió: Donar una atenció d’excel·lència a la població trans* de Catalunya, des d’una posició despatologitzadora, respectuosa amb el recorregut i procés vital de cada persona. Assessorar amb rigor, objectivitat i evidència científica contrastada de totes les possibilitats mèdiques, quirúrgiques, psicològiques i socials per a que la persona prengui una decisió lliure informada sobre el seu procés de transició. Alhora tenir un paper en la difusió, docència i investigació.

Visió: Ser l’organització de referència a Catalunya, tant en l’assistència de les persones trans* com en la docència i la recerca sobre el fet trans*, per aconseguir una sensibilització i formació del personal sanitari així com de la societat en general que afavoreixi un entorn transpositiu.

Valors: Acceptació, respecte, comprensió, proximitat, llibertat, autonomia i transpositivitat.

Per a més informació us adrecem a la notícia de la posada en marxa del nou model d’atenció a la salut de les persones trans* al web de la Generalitat:

Nou model d’atenció que deixa de considerar la transsexualitat una malaltia

Quant a assirbcn

Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona. ICS
Aquesta entrada s'ha publicat en Sexualitats i gènere i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.