Els ASSIR amb el Departament de Salut treballem per ajudar a sensibilitzar i donar atenció a la població en general i a les dones, sobre els efectes de l’alcohol i les drogues tant durant l’embaràs com després del naixement de la criatura.
Al voltant d’un 40% de les dones de l’estat espanyol consumeixen alcohol durant el primer trimestre i un 17% ho segueix fent en el darrer amb conseqüències per les criatures amb trastorns deguts a l’alcoholisme fetal, afectant al 0,5 i 3 naixements de cada 1.000. Aquesta situació ha fet desplegar, per part del Departament de Salut, dins de la Direcció de Salut Pública, un programa específic d’intervenció durant l’embaràs per la prevenció del consum d’alcohol i altres drogues.
Per això, a l’ASSIR durant el control i seguiment de l’embaràs t’oferim un entorn de confiança, proximitat i d’ajuda per poder donar atenció a aquest problema, sense culpabilitzar i oferint el suport necessari per tal que les dones que tenen dificultats en l’abandonament del consum ho puguin fer.
Estem a prop, pots parlar d’aquest tema sense dificultats amb el/la professional que fa el seguiment del teu embaràs, que POT AJUDAR-TE I TU DECIDEIXES.
Avui, dia 9 de setembre, es celebra el Dia Mundial de prevenció dels Trastorns de l’Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF).
En commemoració d’aquest dia, el Departament de Salut ha preparat una pàgina web dins del Canal Salut amb continguts específics de prevenció sobre aquest tema i també una nota de premsa conjunta amb el programa de Salut Materno-Infantil i l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA):
- Pàgina específica amb informació i enllaços diversos.
- Nota de premsa
- Comentari al Canal Drogues
La OMS també ha tret una notícia i una nova publicació que ens pot ser molt útil amb estudi de casos a diferents països.